Ski, surf og freesport

Risskov Efterskoles nye linje Ski, Surf og Freesport er for dig, der elsker ekstremsport, har lyst til at udfordre dig selv og flytte dine grænser. På linjen kommer du til at prøve kræfter med actionfyldte aktiviteter, der får adrenalinen til at pumpe i kroppen.

Linjen er for dig, der ikke altid tager den planlagte rute, men tager den sjoveste, mest udfordrende eller spændende rute mod dit mål. Om det så er uden for pisten eller over plankeværket, og om der skal slås saltomortaler hele vejen, så gælder det, på Ski, Surf og Freesportlinjen, om at være kreativ, have det sjovt og selv finde sin egen stil og vej. Der stilles ikke nogle krav om, at du har et forudgående kendskab til idrætsdisciplinerne på linjen, men du skal være motiveret for at engagere dig, at blive bedre og til tider at blive kastet ud i udfordrende forhold og alt slags vejr.

Indhold
Indholdet vil spænde bredt, og vi vil arbejde med forskellige aktiviteter afhængigt at sæsonen. Det betyder, at i efteråret og foråret vil vi primært være at finde i det våde element i og ved Aarhus Bugten, men også på ture til den danske vestkyst. Du vil bl.a. få teoretisk og praktisk undervisning i windsurf og stand-up-paddleboarding (SUP).

I vintersæsonen vil vi fokusere på skiløb, hvor vi vil arbejde med forberedende træning til skolens fælles skirejse og en freestyle og offpiste skirejse specifikt for linjen. Den forberedende træning vil bestå af teoretisk-, fysisk- og teknisk træning, fx styrketræning, freestyletræning i gymnastiksalen eller urbane railsessions på skolens arealer.

Ud over de sæsonbestemte aktiviteter vil vi i løbet af skoleåret komme omkring en bred række freesport aktiviteter, som parkour, MTB, klatring, slackline, skating og meget andet. Som elev på Ski, Surf og Freesport vil du selv være med til at tilrettelægge undervisningen inden for de enkelte aktiviteter og hvad du har lyst til at arbejde med, så du udvikler dig og finder din egen stil.

Sikkerhed og sammenhold
På linjen vil vi grundlæggende altid have fokus på sikkerhed og sammmenhold. Du vil derfor også få undervisning i, hvordan disciplinerne dyrkes forsvarligt, samt få undervisning i førstehjælp, så det sikkerhedsmæssige niveau er i top. Samtidig vil vi altid engagere sig i hinandens læring, hjælpe hinanden og have fokus på godt kammeratskab, så vi sammen kan få gode og sikre oplevelser.
Steffen Søndergaard Nielsen
Efterskolelærer


Jeg er 30 år og uddannet Cand. Scient. i Idræt og Mediefag. Jeg er linjelærer på Surf, Ski og Freesport. Jeg har en bred erfaring indenfor mange forskellige idrætsgrene, men jeg elsker et godt adrenalinrush, hvorfor jeg er en dedikeret surfer og skiløber. Jeg er uddannet skiinstruktør fra Den Danske Skiskole og har over 50 ugers erfaring på ski og er særligt glad for freeride- og freestyleskiløb. Jeg er aktiv kystlivredder og uddanner på kystlivredderuddannelsen på 9. år, og vil på Surf, Ski og Freesport også stå for sikkerheden.Xenia Kruse Kessler
Efterskolelærer

En dag på vandet i Århus-bugten


Linjerejse Peniche, Portugal


Linjerejsen Ski, Surf & Freesport 2018