Velkommen til Risskov Efterskole

Du er netop trådt indenfor i en verden fyldt med kultur, sport og kreativitet. Her skal du forberede dig på, at kedsomhed er i akut fare. På Risskov Efterskole er der nemlig liv fra morgen til aften, og du får masser af muligheder for at udvikle og dygtiggøre dig.

Vi åbner for den nysgerrige og involverende dialog i hverdagen - både i store og små fællesskaber.

Vi glæder os til at lære dig at kende.


Risskov Efterskole

Det er udviklende, udfordrende og urbant. Det er dannelse og danskhed i udvikling. Det er Risskov Efterskole. Lige nu. Lige her. Midt i Aarhus – midt i verden.

I hundrede år var vi højskole, landbrugsskole, husholdningsskole. Vi har stormet sanserne, åbnet for indtryk, udfordret og udviklet. Vi er videbegærlige og vedholdende. Vedvarende på rejse mod det ny årtusindes vidtstrakte vidder.

Vi spørger: Hvad sker der i verden lige nu? Hvad betyder det for dig, for os – for andre? Hvordan føles, duftes og smager fremtiden? Hvordan ser den ud i Aarhus, på nettet – fra rummet? Vi kender den ikke – men vi er klar.

Vi forbereder eleverne på fremtiden i et forpligtende fællesskab. Med nysgerrighed og viden som kompas skal de videre mod et liv i udvikling i en verden i forandring. Rejsen går gennem sport, action, gastronomi og design – altid i mødet med det internationale. Gennem viljen til at ville og lysten til at lære. Det foregår fra bakken, som engang havde bøndergårde til den ene side og væksten i Aarhus til den anden. Nu er den og vi i byen. I et af landets største vækstområder. Her formes fremtiden hver dag.

Når Aarhus er kulturhovedstad er vi med. Når fremtidens by vokser frem omkring os, er vi med. Når morgendagens sport, kultur, boliger, transport - ja hele vores liv – tager form, er vi med. Når verden kommer tættere på, er vi der. Parat. På pletten. På spring.

Vi er Risskov Efterskole

Kapacitet

  • Skolen har 170 sengepladser
  • Drenge- og pigeværelser er fordelt på samme kollegiegange

 

Faciliteter

  • Eget fitnesscenter, sportshal og auditorium
  • Flere forskellige opholdsrum
  • Wifi på hele skolen
  • Lyse og rummelige linje- og klasselokaler
  • Musiklokale

Kultur, Sport og Kreativitet

KULTUR
Som en gennemgående værdi på Risskov Efterskole lærer du at være nysgerrig og at stille spørgsmål. Vi undersøger, oplever og udfordrer den verden vi er en del af, og arbejder med at forstå forskellige kulturer og tendenser i vores samfund. Vi skaber kultur sammen, vi giver dine idéer vinger og lærer dig at få dem i luften.

Vi ligger midt i Aarhus, en international kulturperle der giver os mulighed for at rykke undervisningen ud i byen og at invitere byen indenfor på skolen. Vi samarbejder, deltager i events og sætter vores præg på kulturlivet i byen.

I løbet af efterskoleåret vil du også få unikke rejseoplevelser. Vi tilbyder fantastiske linjerejser til forskellige steder i verden og en årlig skirejse fælles for hele skolen.

SPORT
På vores sportslinjer kan du udfordre og forbedre dig i mere specifikke retninger. Her vil du opleve en intensiveret og målrettet træning i et fællesskab der er noget helt specielt. Her har du også mulighed for at indgå i samarbejde om talentudvikling. Skolen har et tæt samarbejde med ESAA , Elite Sports Akademi Aarhus der sammen med byens uddannelsesinstitutioner og eliteklubber giver unge talenter mulighed for at kombinere uddannelse og elitesport i Aarhus.

Sport og bevægelse er en vigtig del af skolens hverdag. Igennem sport og idræt får alle elever mulighed for at udvikle sig fysisk, personligt og at indgå i et sundt socialt fællesskab. Vi samarbejder med sports og idrætsmiljøer i Aarhus og gør brug af vores placering tæt på havet og skoven.

KREATIVITET
Kreativitet og æstetik er for os en væsentlig del af vores værdigrundlag. Vi er tilstede i vores oplevelser, vi er skabende og vi arbejder med formidling og udtryk på mange forskellige måder. Vi søger kreative åbninger, trækker de gode idéer op af skuffen og lader dem skabe værdi. Du lærer at se nye sammenhænge, sætte ting sammen på anderledes og nye måder - og opdage at dine idéer kan bruges til noget.

Vi ønsker at give næring til vækstlaget af innovative unge, der kan kombinere kreativitet, æstetik og tekniske færdigheder. Du vil opleve høj kvalitet i undervisningen og et tæt samarbejde med virksomheder, kultur- og uddannelsesinstitutioner i Aarhus.


Det samlede personaleRikke Sehested Petersen
Konst. forstander


Michael Torndahl Helgren
Forretningsfører


Camilla Tyrrestrup
Lærer


Camilla varetager undervisningen i engelsk og fransk på 9. og 10.klasse. Camilla er uddannet cand.mag i fransk og medievidenskab, og har taget efteruddannelse hos Kaospiloterne som Forandringsformidler. Desuden er hun uddannet lærer med linjefagene engelsk og hjemkundskab.Toke Rossel
Lærer


Toke underviser i dansk og tysk. Linjefag i tysk, dansk, biologi og geografi. Toke er ivrigt friluftsmenneske. Har været lærer i 8 år på Skæring Skole, før han startede her.Dea Nørgaard Harel
Lærer


Kristina Kaae Thomsen
Lærer


Peter Frost Larsen
Lærer


Louise Brøndum
Lærer, uddannelsesvejleder


Uddannet fra Læreruddannelsen i Aarhus i 2010 med linjefag i dansk, matematik, idræt og samfundsfag. På Risskov Efterskole underviser Louise i matematik i 9. og 10. klasse, samt Puls 10 og Puls fælles. Udover faglærer er Louise skolens uddannelsesvejleder.Søren Nørup Pedersen
Lærer


Jeg er en lige blanding af fysik, dansk og musik, hvilket har medført sig en del underlige sangtekster om bl.a. rumfart og kvantemekanik, hvilket jeg gerne underholder med. Min didaktiske kæphest er de kreative processer i undervisningen; hvordan kan vi skabe rammerne for, at du producerer noget interessant, uanset om det er tekster, fysikforsøg eller noget helt tredje. Jeg deltager i øvrigt en på linjen Sport Xplore sammen med Martin, da jeg elsker friluftsliv .. Og så kan jeg lære alle at spille guitar.Steffen Søndergaard Nielsen
Lærer


Jeg er 30 år og uddannet Cand. Scient. i Idræt og Mediefag. Jeg er linjelærer på Surf, Ski og Freesport. Jeg har en bred erfaring indenfor mange forskellige idrætsgrene, men jeg elsker et godt adrenalinrush, hvorfor jeg er en dedikeret surfer og skiløber. Jeg er uddannet skiinstruktør fra Den Danske Skiskole og har over 50 ugers erfaring på ski og er særligt glad for freeride- og freestyleskiløb. Jeg er aktiv kystlivredder og uddanner på kystlivredderuddannelsen på 9. år, og vil på Surf, Ski og Freesport også stå for sikkerheden.Rikke Moe Astrup
Lærer


Rikke underviser primært i engelsk og matematik og på Mad & Gastronomi–linjen. Rikke kan også undervise i drama. Rikke er uddannet lærer med linjefagene engelsk, hjemkundskab, matematik og kristendomskundskab.Xenia Kruse Kessler
Underviser Surf, Ski & Freesport linjen


Al Bennett
Underviser Basketball


Rory Blackstock
Teacher, Coordinator Cambridge, Language, Humanities


I did my schooling at an International Boarding School, Gordonstoun, in Scotland before taking my Teacher Training at St. Peter’s College, Birmingham University. I taught in Scotland for 20 years and came to Denmark in 1997. I have taught primarily in Efterskole, and in for Cambridge for the past eight years. I was Head of the International Department at Viborg Private Realskole before coming to Risskov to develop Cambridge. I look forward to making Risskov Efterskole a foremost school in the delivery of Cambridge subjects. My wife is Danish and I have two grown-up sons who live in Scotland and the USA respectively and two lovely grand-children. I used to play and coach rugby both in Scotland and Denmark but now I confine myself to the occasional fly fishing expedition and can be found nurturing a good malt whisky.Sunitha Dodla
Teacher Cambridge, Sciences, Mathematics


I am SUNITHA, Teacher at Cambridge IGCSE in the subjects Science and Mathematics. I have 5 years of teaching experience up to university level. I am from India where I gained Bachelor of Science in Nutrition, Master of Science in Chemistry and, Doctor of Philosophy in Chemistry, from Osmania University, Hyderabad. I am married and live in Herning with my Husband. I also have acquired a good skill set in teaching, tutoring and counselling. I have mentored and tutored young people to reach their full potential by becoming productive, caring, and responsible citizens. Furthermore, I love Dancing and Singing. I look forward to being part of the Cambridge set-up and will try to give my best to help the Cambridge students fulfil their potential.Iben Josefine Haastrup
Underviser Mad & Gastronomi


Kasper Frausing
Underviser international linje


Jeppe von Tangen Sivertsen
Underviser international linje


Ulla Krebs Bille
Underviser danselinjen


Anna Eleonora Dorthea Hjort Aabling
Underviser Design & Fashion


Kasper Berens Petersen
Design, udvikling, strategisk og visuel kommunikation


Lonny Hvid
Sekretær


Esme Sahin
Sekretær


Mikkel Halling
IT konsulent / Fundraiser


Marianne Hansen
Køkkenleder


Sofie Kaagh
Ernæringsassistent


Bergljót Jogvansdottir Liengård
Ernæringsassistent


Julia Hviid Bach
Ernæringsassistent


Lars Jørgensen
Pedel


Felix Morten Pedersen
Pedelmedhjælper


Jannie Grønn Pedersen
Servicemedarbejder

Bestyrelsen

Anders Halling
Bestyrelsesformand

Ellen Marcussen
Næstformand

Birthe Mikkelsen
Bestyrelssesmedlem

Ole Keldorf
Bestyrelssesmedlem

Peter Lykke-Olesen
Bestyrelssesmedlem

Per Fischer

Bestyrelssesmedlem

Karen Søndergaard
Bestyrelssesmedlem


Skolekreds

MELD DIG IND I SKOLEKREDSEN

Har du lyst til at være med i Risskov Efterskole skolekreds?

Du kan ansøge om medlemskab med denne blanket

Læs mere om skolekredsen her

I følge skolens vedtægter kræver medlemskab af skolekredsen godkendelse af skolens bestyrelse, hvilket sker på bestyrelsesmøderne.

Næste generalforsamling afholdes tirsdag d. 8. maj 2018 kl. 15.30.

For at være stemmeberettiget til generalforsamlingen skal indmeldelse være godkendt på et bestyrelsesmøde.


Det formelle

Indholdsplan 
Indholdsplan for skoleåret 2018/19 kan du finde HER
(Ret til ændringer forbeholdes).

Inklusionstilbud
Inklusionstilbud på Risskov efterskole kan du finde HER

Individuel supplerende støtte
Der er mulighed for at søge individuel, supplerende støtte til efterskoleophold. Hent det HER 

Karakterfordeling
Karakterfordeling HER

Karaktergennemsnit
Karaktergennemsnit HER

Vedtægter
Vedtægter for Risskov Efterskole finder du HER
Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling har godkendt vedtægter 13. juni 2012
Vedtægter er offentliggjort på hjemmeside 1. juli 2012

Retningslinjer
Regler og retningslinjer gældende for efterskolens elever skoleåret 2018/19 kan læses HER

Overgangsfrekvens
Overgangsfrekvens til anden uddannelse
Oplysninger om overgangen fra Risskov Efterskole til anden uddannelse mv. finder du HER

Vurdering af undervisningsmiljøet
Undervisningsmiljøvurdering 2017 HER

Halvvejsevaluering
Halvvejsevaluering for skoleåret 2014-15 finder du HER

Selvevaluering
Selvevaluering 2017/18 HER

Evalueringsplan
Evalueringsplan for 9. og 10. klasse 2014/15 finder du HER

Årsplan
Hent den HER

Datapolitik
Hent den HER

Baderegler på Risskov Efterskole
Eleven skal have tilladelse af forældrene. Badning er omfattet pligten til et betryggende tilsyn. Den pågældende lærer/vagtlærer har derfor tilsynspligten ved badning.(Ansvaret er gældende om eleven bader med eller uden opsyn). Badning og ophold på stranden skal altid foregå efter personlig aftale med en vagtlærer. Læreren skal inden badning påbegyndes sikre sig at det er forsvarligt at bade det pågældende sted. Herunder tjekke temperatur, vejr og evt. strømforhold. Der skal være mindst 3 elever, der bader sammen. Der skal altid være mindst én på stranden og holde øje med de badende.