Høj faglighed

På Risskov Efterskole ser vi det som vores opgaver - både at skabe personlig udvikling, så vi ruster den unge bedst muligt til livets udfordringer – og at bidrage til at den unge bliver godt forberedt til at træffe det rette uddannelsesvalg og klare det.

Den faglige undervisning
Udover linjetimerne har alle eleverne fagene dansk, matematik og engelsk. I 9. kl. er der desuden en række obligatoriske fag (jvf. Indholdsplanen i boksen til venstre).
Vi tilbyder desuden valgfagene 10. kl. fysik, tysk og fransk. Vi tilbyder ikke faget kristendom.

Undervisningen er tilrettelagt med henblik på at eleverne går til eksamen på FSA eller FS10-niveau.
De frie skoler, som Risskov Efterskole tilhører, skal med lovsprog ”stå mål med kravene til folkeskolen”. Vi tilrettelægger derfor det faglige arbejde i 9. og 10.klasse i henhold til beskrivelserne og kravene i ”Fælles mål”.
På Risskov Efterskole lægger vi vægt på fagligt fokus, fordybelse og ansvarlighed. På alle fag underviser engagerede og fagligt dygtige lærere, som har noget på hjerte med formidlingen af netop deres fag. Dette fremmer elevernes motivation og følelse af forpligtelse overfor læringsprocessen. Desuden lægger vi som følge af vort værdigrundlag mest muligt vægt på at inddrage de sanselige aspekter i alle fag.

Vi forventer af alle elever, at de arbejder seriøst og foretager de afleveringer, der kræves i skoleårets løb. De har rig adgang til hjælp og støtte, og vi bruger udtrykket: ”der er ingen undskyldning for ikke at aflevere”. Tidligere elever vender ofte tilbage og fortæller, at denne klare forventning fra skolens side er noget af det, der har gjort en positiv forskel for dem. Der er mandag til fredag hver dag 1 times lektie-ro, og vi henstiller til, at alle elever i denne time arbejder med deres lektier. En lærer tilbyder sin assistance til dem, der ønsker det. Enkelte elever er tildelt faglig støtte på baggrund af en PPR-udtalelse, og det er som hovedregel skolens egne lærere, der yder denne støtte.

Alment om undervisningen:
Skoleformens hovedsigte er med lidt tunge ord fra lovgivningen:
”Livsoplysning, Folkelig oplysning og Demokratisk dannelse”. For os vil det sige, at vi beskæftiger os med hele livet og hele mennesket og ikke kun ser snævert på det faglige.
Vi beskriver nærmere under linket Indholdsplan (se boksen i venstre side), hvordan vi arbejder med dette på Risskov Efterskole – hvordan vi forsøger at favne hele livet i de samtaler, diskussioner og samværsformer, vi i bredeste forstand befinder os i - i fællesskabet – i det liv vi deler i det skoleår, som eleverne tilbringer her.

Da eleverne kommer fra mange forskellige skoler, er de ofte på meget forskelligt vidensniveau. Det samme vil de opleve, når de træder ind i ungdomsuddannelserne.

Det er vigtigt for os fra starten at etablere en tillid og åbenhed, så alle har ret til at være her som dem, de er og lære fra det niveau, hvor de hver især befinder sig – med gensidig respekt.

The Key to the future

CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS

This is a flexible study programme, which caters for pupils who are interested in learning through the medium of English.

If you are serious about your studies and want a globally recognized and certificated International Exam then this is for you.

It opens the door to an International future both within Higher Education and within the job market.

On a personal level you will gain independence and a confidence in the art of studying as well as a comprehensive grasp of high order learning skills equipping you for future challenges.

There are five subject groups – Language, Humanities and Social Science, Sciences, Mathematics, and Professional and Creative.

If you are interested then follow the link and find out how you can choose and combine the subjects to suit your field of interest.

Cambridge Subject Choices
Cambridge Class Choices

Cambridge International Education
Official Website

Cambridge Teachers

Rory Blackstock
Teacher, koordinator Cambridge, Language, Humanities
ry@risskovefterskole.dk

I did my schooling at an International Boarding School, Gordonstoun, in Scotland before taking my Teacher Training at St. Peter’s College, Birmingham University. I taught in Scotland for 20 years and came to Denmark in 1997. I have taught primarily in Efterskole, and in for Cambridge for the past eight years. I was Head of the International Department at Viborg Private Realskole before coming to Risskov to develop Cambridge. I look forward to making Risskov Efterskole a foremost school in the delivery of Cambridge subjects. My wife is Danish and I have two grown-up sons who live in Scotland and the USA respectively and two lovely grand-children. I used to play and coach rugby both in Scotland and Denmark but now I confine myself to the occasional fly fishing expedition and can be found nurturing a good malt whisky.

Sunitha Dodla
Teacher Cambridge, Sciences, Mathematics
sd@risskovefterskole.dk

I am SUNITHA, Teacher at Cambridge IGCSE in the subjects Science and Mathematics. I have 5 years of teaching experience up to university level. I am from India where I gained Bachelor of Science in Nutrition, Master of Science in Chemistry and, Doctor of Philosophy in Chemistry, from Osmania University, Hyderabad. I am married and live in Herning with my Husband. I also have acquired a good skill set in teaching, tutoring and counselling. I have mentored and tutored young people to reach their full potential by becoming productive, caring, and responsible citizens. Furthermore, I love Dancing and Singing. I look forward to being part of the Cambridge set-up and will try to give my best to help the Cambridge students fulfil their potential.

Vejledning for 9. og 10. klasse
Find det her HER