Sport Xplore

- Linjen hvor du skal være parat til at blive udfordret og prøve en masse nye aktiviteter indenfor sport, adventure og friluftsliv.

Sport Xplore er målrettet alle som har lyst til at prøve mange forskellige former for sports- og friluftslivsaktiviteter. Vi udnytter vores placering i Aarhus, som rummer over 50 sportsklubber, og vi udnytter vores placering tæt på havet og skoven.
Du vil i løbet af året få nogle fede oplevelser og blive kastet ud i situationer, du ikke har været i før.

Du vil:
- Prøve nye sportsgrene
- Blive udfordret kropsligt (styrke, udholdenhed og fokus)
- Blive udfordret i samarbejds- og teambuildingsaktiviteter

Hvis du starter på Sport Xplore skal du have en lyst til at blive udfordret, og et engagementet til at rykke dig både sportsligt, fysisk og oplevelsesmæssigt. Der stilles ikke specielle krav til din fysiske form, men vi forventer, at du er motiveret og har lyst til at sætte dig nogle mål og deltage aktivt i al undervisning på linjen hele året.

Indhold:

I undervisningen benytter vi skoven, stranden, faciliteterne i nærheden, samt de mange spændende og udfordrende idrætstilbud der er i hele Aarhusområdet.

- Xplore: 40%
- Adventureaktiviteter: 20%
- Friluftsliv: 20%
- Idræt: 20%

Xplore: Vi skal udforske de ”nye” eller de ”glemte” sportsgrene, og dem findes der rigtig mange af i Aarhusområdet. Vi skal bl.a prøve: Bouldering, Parcour, fridykning, biathlon, capoeira, skydning, squash, amerikansk fodbold, discgolf, dans, kampsport, fægtning, SUP, mudderløb, skøjteløb m.m.

Adventureaktiviteter: Kan være fx mountainbike, orienteringsløb, rebaktiviteter, vandaktiviteter, kano/kajak, samarbejdsøvelser m.m. Vi skal også koble aktiviteterne sammen, og lave et adventurerace. Adventurerace er en slags oplevelsesløb, hvor man undervejs kan blive udsat for flere af aktiviteterne overfor. Det helt særegnede for sporten er, at det vigtigste element er ”det uventede”. Holdene ved ikke helt præcist, hvad der forventes af dem, eller hvor de skal hen – og skal derfor være parate til at tage hurtige beslutninger og arbejde sammen som et hold.

Friluftsliv: Der vil være en undervisningsdel i basisfriluftsliv, for at give eleverne et kendskab til og en viden om det at være ude længere tid af gangen. Friluftsliv foregår i og med naturen. Vi lægger vægt på, at eleverne udfordres af, og opnår respekt for naturen. Vi udviser sporløs færdsel, samt prøver altid at have det komfortabelt når vi er udendørs. Aktiviteterne kan være at lave forskellige båltyper, lave mad over bål, finde spiselige planter, bygge bivuakker osv.

Idræt: Vi skal indimellem også have pulsen helt op i det røde felt, og det gør vi både ude og inde. Vi har vores egen idrætssal på skolen, og ellers er Skovbakken og Bellevuehallerne lige i nabolaget. Dem vil inddrage og primært bruge i de lidt koldere perioder af året, og så vil der blive spillet floorball, squash, tennis, volley m.m. Vi er også meget heldige at have Springcenter Aarhus lige i baghaven, hvor vi kan springe i trampoliner, lege med redskaber og dyrke parkour m.m.

Ture og oplevelser: Hele linjen tager på en fælles linjetur til Malta/Gozo, hvor vi bliver udfordret i diverse aktiviteter. Vi skal trekke, mountainbike, svømme/dykke i huler, snorkle, klatre og meget meget mere.
Som en del af Sport Xplore linjen er du også på 2-3 små overnatningsture i løbet af året - f.eks. højskoletur, kanotur, kajaktur, vandretur samt overnatninger i det fri.

Dine undervisere er Martin og Søren, som tilsammen har erfaring med de fleste afkroge af sportsverdenen, og som konstant er på udkig efter nye, skæve og sjove aktiviteter til Sport Xplore.

Ekstra: Dykkercertifikat

Du vil på Sport Xplore få tilbudt at deltage i et dykkerkursus: Et PADI Open Water Diver Kursus, som vil foregå i løbet af efteråret mod en egenbetaling på omkring 3000 kr. Dykningen foregår primært i Danmark, men med flere afsluttende dyk på vores linjetur til Malta. (Europas dykkermekka)

Hvis du er til sport, udfordringer og højt humør, så grib denne unikke chance og meld dig til Sport Xplore linjen på Risskov Efterskole.

Vi ses :-)

Dokumenter til dykning

Hent PADIs regler for sikker dykning - her
Hent PADI helbredserklæring - her

Martin Lindgren
ml@risskovefterskole.dk

Jeg er den primære underviser på Sport Xplore-linjen og er vild med alle former for idræt. Desuden underviser jeg i biologi, geografi, idræt i 9. Klasse og puls. Jeg er uddannet fra Den Frie Lærerskole i linjefagene idræt, friluftsliv, håndværk og biologi/geografi. Derudover har jeg taget en friluftsvejlederuddannelse, og er instruktør i kano, kajak, klatring, Mountainbike, alpinski og telemarkski. Tidligere har jeg været underviser på Hou Maritime Idrætsefterskole og Sønderborg Idrætshøjskole. I min fritid står den på meget alsidig træning, da jeg er en aktiv udøver af løb, langrend og adventureraces. Og ja, så er jeg lige blevet far!

Søren Nørup Pedersen
sp@risskovefterskole.dk

Jeg er en lige blanding af fysik, dansk og musik, hvilket har medført sig en del underlige sangtekster om bl.a. rumfart og kvantemekanik, hvilket jeg gerne underholder med. Min didaktiske kæphest er de kreative processer i undervisningen; hvordan kan vi skabe rammerne for, at du producerer noget interessant, uanset om det er tekster, fysikforsøg eller noget helt tredje. Jeg deltager i øvrigt en på linjen Sport Xplore sammen med Martin, da jeg elsker friluftsliv .. Og så kan jeg lære alle at spille guitar.