International linje

Globalt udsyn – og indsigt

International linje er for dig, der er nysgerrig på verden.

Vi skal undersøge verden ved at rejse ud og opleve den med alle vores sanser og ved at arbejde med en række globale temaer gennem skoleåret.

På international linje vil du overordnet komme til at arbejde med en forståelse af begreberne kultur, politik og samfund, - og det rejser vi ud i verden og undersøger to gange i løbet af året.

De 2 rejser til udlandet… og Danmarks fedeste kulturhovedstad AARHUS.
Den første rejse er til et land udenfor Europa (for eksempel Brasilien, Afrika, USA eller?). Den anden rejse er til en by i Europa.
Aarhus er en international kulturperle med et mekka af muligheder. En del af vores undervisning vil til tider være i midtbyen, hvor vi gennem internationale begivenheder vil opleve verden. Vi besøger NGO´er, finder relevante oplæg, deltager i events og dropper ind på hippe spots i kulturhovedstadens mange subkulturer.

Giv dine idéer vinger - og lær at få dem i luften.
I nogle perioder vil arbejdsformen være projektorienteret. Det betyder, at du lærer at udvikle, planlægge og afvikle projekter, kampagner og events.
Linjefaget forbereder dig også til livet efter efterskolen. Du har måske overvejet at starte på en samfundsfaglig eller en international linje på din ungdomsuddannelse. Gennem undervisningen på efterskolen får du indsigt og redskaber med ift. national og international politik, styreformer, verdensøkonomi og ikke mindst forskellige levevilkår i mange af verdens lande. Det giver dig et boost og et forspring til din videre uddannelse.
Det kan også være, at du ønsker at rejse ud i verden i en længere periode på sigt. Her får vi jævnligt besøg af mange unge, som har opholdt sig i forskellige dele af verden. De fortæller om deres forskellige måder at rejse på, og deres erfaringer og oplevelser worldwide.

Du får ny global indsigt, holdninger til livet, indflydelse på emner og temaer, som vi dykker ned i. Derudover får du unikke rejseoplevelser - og ikke mindst fælles oplevelser med dine nye venner.

Det vil vi også!
Politiske rollespil / besøge udstillingere og museer / prøve forskellige sportsgrene/ ulandsprojekt / biografture / en dag i Gellerup / besøg af folketingspolitikere / skype med korrespondenter / global mad / teaterture / gæstelærere fra andre lande / besøg ngo'erne / følge verdens medier / debat med ungdomspolitikere / lave kampagner / valgaften / politiske filmaftner / kontakt til unge ude i verden / globale camps / højskolebesøg / madlavning ......

Byliv giver muligheder… Tidligere linjeelever udtaler sig her:

Johan Sølvsten (16)
»På International Linje er vi til debatter i byen, bruger kulturhuset Dokk1, Aros, og har lavet feltarbejde i Bazaar Vest,« siger Johan.
»Den beliggenhed er noget, man ikke får ret mange andre steder, og det giver også nogle helt andre muligheder i undervisningen«, siger han.

Jesper Søndergård Thybo (16)
"Det fedeste var helt klart alle de forskellige kulturelle oplevelser man fik. Efter et år med IL, er man klar til at rejse verden rundt!"

Find og følg os på Facebook her:

Helle Sørensen
hes@risskovefterskole.dk

Jeg er uddannet lærer med linjefagene samfundsfag, idræt, dansk og dansk som andetsprog, og underviser inden for alle fagområderne. Primært er jeg linjelærer på International linje, da jeg har rig erfaring med både korte og lange ophold worldwide. Rejse, kultur og samfund er en stor del af min hverdag - og glædes over det. Tidligere har jeg været underviser på en efterskole i Sønderjylland i 2 år, og herefter 8 år som højskolelærer på Egmont Højskolen. Det givet et kæmpe netværk af internationale kontakter og erfaringer, som benyttes i fagene på Risskov Efterskole. I min fritid står den på gymnastik, løb/fitness og kitesurfing, hvor jeg både er aktiv og instruktør. Og ja, så læser jeg forresten Jura på deltid på Århus Universitet.

Simon Apadana
Timelærer m.v.